06302255882 gondnok@gvadanyi.hu

Alacsony komfortfokozatú lakásokkal kapcsolatos információk

Tudnivalók

Alacsony komfortfokozatú lakások 2020 Január elsejétől elérhetőek a Vendégházban. Lényegük, hogy egy önálló szobával és saját fürdőszobával rendelkeznek. Az étkező a folyosó végén lévő közös konyhában található.

Beköltözés

Az alacsony komfortú lakásra benyújtott igényének jóváhagyása után a HR megadja a gondnok elérhetőségét. Előre egyeztetett időpontban lehetősége van megtekinteni a kérdéses lakást. Amennyiben az megfelel a leendő bérlőnek, úgy a gondnok elkészíti a lakáshoz tartozó aktuális leltárt és a birtokbaadási jegyzőkönyvet, melyből 2 példány készül. A leltár elválaszthatatlan részét képezi a jegyzőkönyvnek. Érdemes beköltözéskor ellenőrizni és az esetleges változásokat azonnal korrigálni.

A leltár aláírását követően a lakó köteles a benne foglalt eszközökért, bútorokért és tárgyakért felelősséget vállalni és garantálni azok rendeltetésszerű használatát.

Bútorok eltávolítására, áthelyezésére, a lakásból történő elvitelére, az ingatlanon kívül történő tárolásra NINCSEN lehetőség. A bútorok és minden egyéb leltárban szereplő eszköz a lakás elválaszthatatlan részét képezik.

A lakásokban maradandó módosítást végezni pl.: falra fúrni, szőnyeget felszedni, tükröt falra felragasztani, tapétázni és a falnak színét átfesteni szigorúan TILOS.

Takarítás

A lakásingatlan tisztán tartása, takarítása és takarító eszközök beszerzése, tárolása a lakó feladata!

Kiemelten figyelünk a tisztaságra

Egy esetleges hatósági ellenőrzés során a lakásokban, szobákban, fürdő helyiségekben és konyhákban talált állapotok mindenki lakhatását  befolyásolhatják.

Ezért a HR fokozott figyelemmel követi, hogy a lakók mennyire igényesek környezetükre és annak tisztaságára.

Ez nagyban befolyásolhatja a lakhatásijoguk meghosszabbítását, vagy extrém esetekben azonnali felmondását.

Két - három havonta bejelentés nélkül teljes épület bejárást tarthatnak, mellyel az épület állapotát és szükséges javítási és korszerűsítési munkálatok felmérését végzik.

Közös konyha

A munkásszállás és az alacsony komfortfokozatú lakások lakói saját felelősségükre használhatják a folyosó végén található közös konyhát. Ez a helyiség minden szükséges konyhai felszereléssel rendelkezik. (Étkező asztal, hűtő, evőeszközök, tányérok, poharak stb.)

Minden eszköz a Magyar Telekom tulajdonát képezi.

A konyha használatát rendkívül szigorúan ellenőrizzük, hogy az eszközpark hiánytalanul és rendeltetésszerűen legyen használva.

 

Konyhai etikett:

 • Magad után kérlek mindig mosogass és pakolj el.
 • Egyes ételek a mikróban kipukkanhatnak a hőtől és szennyeződés keletkezhet a mikró belsejében. Kérlek használj fedőt és, vagy töröld ki használat után.
 • Ne várd meg, míg az ételednek személyisége lesz, a romlott és ott felejtett ételeket kérlek dobd ki.
 • Az ételmaradékot dobd a kukába.
 • A ráégett szennyeződéseket a tűzhelyen és a sütőben mielőbb távolítsd el!

Kerékpár tároló

Az udvaron elhelyezkedő külső kisház bal oldali ajtaján túl található a kerékpár tároló helyiség. A mosókonyhához hasonlóan ehhez is egy kulcs tartozik, így azt a portáról szükséges elkérni és a lehető leghamarabb visszaszolgáltatni.

A kerékpár tároló helyiség NEM személyes raktár. Babakocsik és kerékpárok tárolására használható.

Sem bútorokat, sem gumiabroncsokat, sem nagy dobozokat nem áll módunkban ott tárolni. 

Mosókonyha

A pincében található mosókonyha használatára kizárólag csak a munkásszállás és alacsony komfortfokozatú lakások lakói jogosultak. Ennek kulcsát a portáról lehet elkérni és a mosás indítását követően kérjük visszajuttatni azt.

A mosókonyhában található 4 db felültöltős mosógép és 2 db szárítógép, melyek rendeltetésszerű használatára kérjük fokozott figyelmet fordítsanak.

A szolgálati lakások lakói kötelesek maguknak gondoskodni mosógépről, hiszen a lakásuk fürdőszobája rendelkezik mosógép kiállással. Ezért számukra szigorúan TILOS a mosókonyha gépeinek használata. Kizárólag kivételes, indokolt esetekben a gondnok engedélyével használhatják.  

Dohányzás

Dohányozni az egész épületen belül szigorúan TILOS. Dohányzásra az épület mögött, földszinti kis folyosóról megközelíthető közös udvaron van lehetőség.

Udvar, szeméttárolás

A szemét tárolására a hátsó udvarunkon található 9 darab kukát vehetik igénybe. Fontos, hogy a nagyobb dobozokat ne a kuka mellé helyezzék, hanem darabolják fel és hajtsák össze. A kukák ürítése minden héten hétfőn és csütörtökön esedékes. Csak azt a szemetet szállítják el, ami a kukákBAN van és nem mellette.

Szelektív hulladék tároló (nagy, kék színű) csak és kizárólag elmosott, összepréselt műanyag hulladék tárolására használható. Kérjük, hogy a benne található fehér nagy zsákba dobják a szemetet és ne mellé!

Munkánkat segíteni tudja azzal, ha dupla zacskóban viszi le a szemetet, amennyiben az olyan folyékony dolgot tartalmaz, ami a lépcsőházban esetleg foltokat hagyhat kifelé menet.

Hiba bejelentés

A lakással kapcsolatos meghibásodásokat, problémákat  és észrevételeket könnyen és kényelmesen jelezheti a "Hiba bejelentés" oldalon!

Az izzók és égők cseréje a lakó feladatát képezik. Minden egyéb meghibásodás esetén a hiba bejelentőt szíveskedjenek használni.

Bejelentést követően kérjük számoljanak azzal, hogy (esetenként már a bejelentést követő másnapon) az Önök távollétében is be kell engednünk a lakásba a karbantartást végző személyeket. Természetesen a munkálatokat a gondnok személyesen felügyeli (az Önök távollétében is).

A javítások állapotáról a gondnoknál tud személyesen, telefonon és e-mailben is érdeklődni.

Internet, TV

Minden lakáshoz tartozik egy set-top-box, modem készülék és persze távirányító.

A TV csomagján, annak előfizetési státuszán nem lehet módosítani, sem az internet sávszélességét növelni.

A modem készülék nem rendelkezik Wi-Fi funkcióval, így érdemes beköltözéskor egy routert hozni.

Internet beállításához a csatlakozási mód PPoE típusú, melyhez tartozó felhasználói e-mail címet és jelszót a gondnoktól tudja elkérni.  

Kiköltözés

Kiköltözéssel kapcsolatban először a HR-el kell egyeztetni és azt követően jelezni a gondnok felé, hogy mikortól kívánja elhagyni a lakást. Kérjük a lakást kitakarított tiszta állapotban visszaadni.  A takarítás elfogadását követően a gondnok ellenőrzi a beköltözéskor aláírt leltárt, átveszi a kulcsot és onnantól valósult meg a kiköltözés.

A portásoknál nem lehet leadni a kulcsot kiköltözéskor. Kizárólag a gondnok fogadhatja el a kulcsot, veheti vissza a lakást.

Takarítással kapcsolatos elvárások:

 • Szekrények és ágyneműtartók kiürítése.
 • Polcok és fiókok át törlése.
 • Pórszívózás és felmosás a lakás egész területén.
 • Hűtőszekrény kiürítése és kitörlése (ha van). Kérjük hagyják. áramtalanított állapotban nyitott ajtóval.
 • Csak a szolgálati lakásokra vonatkozik: Mivel a kis konyhákban nincs ablak sem elszívó berendezés, így az idők során sütések/főzések alkalmával a lecsapódó gőz és zsír a tűzhely oldalára rakódik le. Ezt nem csak pont Öntől, hanem minden előző lakótól elvárjuk, hogy eltávolítsa. (Hideg zsíroldó szerrel 3 percet vesz igénybe a munkafolyamat.)
 • Fürdőszoba teljes körű fertőtlenítése és kitakarítása. (Zuhanytálca, WC, mosdókagyló, csap, tükör, tükör alatti tálca)
 • Csak a szolgálati lakásokra vonatkozik: Konyhaszekrény ajtajainak áttörlése, mikrohullámú sütő kitakarítása (ha van).
 • Bejárati ajtó keretének éleinek portalanítása.
 • Minden feltűnő szennyeződés eltávolítása.
 • Bútorok eredeti pozícíójának visszaállítása.
 • Szemét és egyéb üres dobozok (TV, monitor dobozai stb.) feldarabolása és eltávolítása.

Dohányzás

Dohányozni az egész épületen belül szigorúan TILOS. Dohányzásra az épület mögött, földszinti kis folyosóról megközelíthető közös udvaron van lehetőség.

0-24h Portaszolgálat

Porta szolgálatunk 0-24 üzemel, de éjfél után a bejárati ajtókat bezárjuk. Ezt követően már csak a külső csengővel tudnak bejutni az épületbe. Érdemes késői érkezésről előre értesíteni a portást.

Ingyenes parkolás

Az épület előtt lehetőség van ingyenesen parkolni. A parkoló közterület, nem őrzött!

Közelben

A vendégháztól alig 400 méterre található egy Interspar üzlet. Gyalog, kényelmesen és könnyen megközelíthető. Szintén itt a Spar előtt van a 81-es trolibusz megállója, mellyel az Örs vezér térre 11 percen belül ki lehet érni.

Az Örs vezér téren a Sugár és Árkád bevásárlóközpontokban minden szükséges dolgot megtalál. (Éttermek, bank, posta).

 

A weboldalon megjelenített információk tájékoztató jellegűek, változás jogát fenntartjuk. Aktualitásukról érdeklődjön a HR-nél, vagy a gondnoknál.