06302255882 gondnok@gvadanyi.hu

Szolgálati lakásokkal kapcsolatos információk

Tudnivalók

A szolgálati lakások másfél szobás, kis konyhával, tágas fürdőszobával rendelkeznek.  A lakásokhoz több kulcs tartozik, melyek közül egyet átvételkor a gondnok a bérlőnek ad. A kulcs megőrzése a bérlő felelőssége. A pótkulcsokat a gondnok nem adhatja ki senkinek, csak a lakó előzetes meghatalmazásával és csak indokolt esetben.

Beköltözés

A szolgálati lakásra benyújtott igényének jóváhagyása után a HR megadja a gondnok elérhetőségét. Előre egyeztetett időpontban lehetősége van megtekinteni a kérdéses lakást. Amennyiben az megfelel a leendő bérlőnek, úgy a gondnok elkészíti a lakáshoz tartozó aktuális leltárt és a birtokbaadási jegyzőkönyvet, melyből 2 példány készül. A leltár elválaszthatatlan részét képezi a jegyzőkönyvnek. Érdemes beköltözéskor ellenőrizni és az esetleges változásokat azonnal korrigálni.

A leltár aláírását követően a lakó köteles a benne foglalt eszközökért, bútorokért és tárgyakért felelősséget vállalni és garantálni azok rendeltetésszerű használatát.

Bútorok eltávolítására, áthelyezésére, a lakásból történő elvitelére, az ingatlanon kívül történő tárolásra NINCSEN lehetőség. A bútorok és minden egyéb leltárban szereplő eszköz a lakás elválaszthatatlan részét képezik.

A lakásokban maradandó módosítást végezni pl.: falra fúrni, szőnyeget felszedni, tükröt falra felragasztani, tapétázni és a falnak színét átfesteni szigorúan TILOS.

Kerékpár tároló

Az udvaron elhelyezkedő külső kisház bal oldali ajtaján túl található a kerékpár tároló helyiség. A mosókonyhához hasonlóan ehhez is egy kulcs tartozik, így azt a portáról szükséges elkérni és a lehető leghamarabb visszaszolgáltatni.

A kerékpár tároló helyiség NEM személyes raktár. Babakocsik és kerékpárok tárolására használható.

Sem bútorokat, sem gumiabroncsokat, sem nagy dobozokat nem áll módunkban ott tárolni. 

Dohányzás

Dohányozni az egész épületen belül szigorúan TILOS. Dohányzásra az épület mögött, földszinti kis folyosóról megközelíthető közös udvaron van lehetőség.

Udvar, szeméttárolás

A szemét tárolására a hátsó udvarunkon található 9 darab kukát vehetik igénybe. Fontos, hogy a nagyobb dobozokat ne a kuka mellé helyezzék, hanem darabolják fel és hajtsák össze. A kukák ürítése minden héten hétfőn és csütörtökön esedékes. Csak azt a szemetet szállítják el, ami a kukákBAN van és nem mellette.

Szelektív hulladék tároló (nagy, kék színű) csak és kizárólag elmosott, összepréselt műanyag hulladék tárolására használható. Kérjük, hogy a benne található fehér nagy zsákba dobják a szemetet és ne mellé!

Munkánkat segíteni tudja azzal, ha dupla zacskóban viszi le a szemetet, amennyiben az olyan folyékony dolgot tartalmaz, ami a lépcsőházban esetleg foltokat hagyhat kifelé menet.

Hiba bejelentés

A lakással kapcsolatos meghibásodásokat, problémákat  és észrevételeket könnyen és kényelmesen jelezheti a "Hiba bejelentés" oldalon!

Az izzók és égők cseréje a lakó feladatát képezik. Minden egyéb meghibásodás esetén a hiba bejelentőt szíveskedjenek használni.

Bejelentést követően kérjük számoljanak azzal, hogy (esetenként már a bejelentést követő másnapon) az Önök távollétében is be kell engednünk a lakásba a karbantartást végző személyeket. Természetesen a munkálatokat a gondnok személyesen felügyeli (az Önök távollétében is).

A javítások állapotáról a gondnoknál tud személyesen, telefonon és e-mailben is érdeklődni.

Internet, TV

Minden lakáshoz tartozik egy set-top-box, modem készülék és persze távirányító.

A TV csomagján, annak előfizetési státuszán nem lehet módosítani, sem az internet sávszélességét növelni.

A modem készülék nem rendelkezik Wi-Fi funkcióval, így érdemes beköltözéskor egy routert hozni.

Internet beállításához a csatlakozási mód PPoE típusú, melyhez tartozó felhasználói e-mail címet és jelszót a gondnoktól tudja elkérni.  

Kiköltözés

Kiköltözéssel kapcsolatban először a HR-el kell egyeztetni és azt követően jelezni a gondnok felé, hogy mikortól kívánja elhagyni a lakást. Kérjük a lakást kitakarított tiszta állapotban visszaadni.  A takarítás elfogadását követően a gondnok leellenőrzi a beköltözéskor aláírt leltárt, átveszi a kulcsot és onnantól valósult meg a kiköltözés.

A portásoknál nem lehet leadni kiköltözéskor a kulcsot, kizárólag a gondnok fogadhatja el azt és veheti vissza a lakást.

Takarítással kapcsolatos elvárások:

 • Szekrények és ágyneműtartók kiürítése.
 • Polcok és fiókok áttörlése.
 • Felporszívózás és felmosás a lakás egész területén.
 • Hűtőszekrény kiürítése és kitörlése (ha van) Kérjük hagyják áramtalanított állapotban, nyitott ajtóval.
 • Tűzhely főzőlapjának és a belső sütő részének kitakarítása.
 • Mivel a kis konyhákban nincs ablak sem elszívó berendezés, így az idők során sütések/főzések alkalmával a gőz és zsír a tűzhely oldalára rakódik le. Ezt nem csak pont Öntől, hanem minden előző lakótól elvárjuk, hogy eltávolítsa. (Hideg zsíroldó szerrel bruttó 3 percet vesz igénybe a munkafolyamat).
 • Fürdőszoba teljeskörű fertőtlenítése és kitakarítása. (Zuhanytálca, WC, mosdókagyló, csap, tükör, tükör alatti tálca)
 • Konyhaszekrények ajtaianak áttörlése, mikrohullámú sütő kitakarítása (ha van).
 • Minden feltűnő szennyeződés eltávolítása.
 • Bútorok eredeti pozícíójának visszaállítása.
 • Szemét és egyéb üres dobozok (TV, monitor stb.) feldarabolásra és eltávolítása.
 • Falak eredeti fehér színének helyreállítása tisztasági festéssel, amennyiben az indokolt (pl.: cipőtárolót túl közel tárolják a falhoz és a cipők orra folyamatosan összekoszolja azt, illetve még a villanykapcsolók körüli részekre is érdemes figyelni). 

Ha a fenti kritériumoknak nem felel meg a lakás állapota és a lakó nem hajlandó együttműködni, abban az esetben a gondnok igénybe veszi egy külső takarító szolgálat segítségét, melynek díját a HR a dolgozó béréből kompenzálja.

Dohányzás

Dohányozni az egész épületen belül szigorúan TILOS. Dohányzásra az épület mögött, földszinti kis folyosóról megközelíthető közös udvaron van lehetőség.

0-24h Portaszolgálat

Porta szolgálatunk 0-24 üzemel, de éjfél után a bejárati ajtókat bezárjuk. Ezt követően már csak a külső csengővel tudnak bejutni az épületbe. Érdemes késői érkezésről előre értesíteni a portást.

Ingyenes parkolás

Az épület előtt lehetőség van ingyenesen parkolni. A parkoló közterület, nem őrzött!

Közelben

A vendégháztól alig 400 méterre található egy Interspar üzlet. Gyalog, kényelmesen és könnyen megközelíthető. Szintén itt a Spar előtt van a 81-es trolibusz megállója, mellyel az Örs vezér térre 11 percen belül ki lehet érni.

Az Örs vezér téren a Sugár és Árkád bevásárlóközpontokban minden szükséges dolgot megtalál. (Éttermek, bank, posta).

 

A weboldalon megjelenített információk tájékoztató jellegűek, változás jogát fenntartjuk. Aktualitásukról érdeklődjön a HR-nél, vagy a gondnoknál.